Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

(redirected from Klubb.Aktiviteter)

Aktiviteter

Datum passerat - 2016-04-23 - Prylbytardag - baklyckeloppis

I likhet med föregående år kommer vi även denna gång att genomföra detta som en utomhusaktivitet. Ni som har prylar att sälja får disponera en parkeringsplats utanför Västkustkretsens lokal i Långedrag.

  • Tid: Lördagen den 23 april kl. 11:00-14:00
  • Pris: Priset för en bilplats är 100 kr och bokning behöver göras i förväg, sista bokningsdag är torsdagen den 14 april. Köpare behöver inte göra föranmälan.

Vi kommer även att ha lite inomhusaktiviteter där vi säljer fika, varmkorv och Kryssarklubbsprylar.

Anmälan Prylbytardag

Välkomna!

Klubbmästeriet

Mer information kommer.


23 september - Butiksbesök Hjertmans


25 april 2015 - Prylbytardag

Klubbmästeriets sista aktivitet våren 2015 är genomförd – även denna gång som ”bakluckeloppis”! Ca 20 medlemmar sålde och alla hade chans att köpa båtprylar samt förtära varmkorv och fika till riktigt bra priser. Vi höll denna gång till i och utanför Svarta Gaveln i Långedrag.


8 april - Butiksbesök SeaSea i Långedrag


25 mars, Kafékväll – Från Västerhav till Östersjö

Annethe och Inge Andersson berättade och visade bilder från sin seglats till Tyskland, Polen, Baltikum och Finland sommaren 2014. Del av seglatsen omfattade även Rikseskadern till Tallin.


28 januari, Kafékväll – Segling i Medelhavet - information och tips

Göran Lindqvist från Medelhavsseglarna berättade om hur det är att segla i dessa klassiska vatten. Vi fick bland annat höra om skillnaderna mellan olika länder/regioner samt hur det är att hyra båt och vad man ska tänka på i samband med detta.


26 november, Kafékväll – Segling jorden runt med Albatross

Carl-Erik Andersson och Janne Larsson, ingenjörerna, seglarna och medförfattarna till boken ”Segla med Albatross” kom till oss och visade bilder och berättade om sitt fantastiska äventyr. De var totalt okunniga om segling när de i 50-årsåldern bestämde sig för att segla jorden runt! Det blev ett projekt med omfattade planering och noggranna förberedelser innan de efter flera år kunde kasta loss för sin treåriga seglats. En seglats fylld av många spännande möten och äventyr som också beskrivs i boken. Deras äventyr är också beskriven i en nyutgiven engelsk bok "Brave or Stupid". Båda böckerna kan köpas på kansliet!


15 oktober, Kafékväll - Digital navigation och test av kartografi

Vår digitala utrustning för navigation uppfyller inte alltid den noggrannhet vi önskar. Denniz Corsman från Alandia berättade om deras tester av i första hand plotters och dess kartografi men även av flytvästar, linor och vinchar.

En viktig erfarenhet var att grenband är väsentligt för att en flytväst skall vara säker!


17 september, Butiksbesök – Viking Yachting


20 april 2014 - Prylbytardag

Klubbmästeriets sista aktivitet våren 2014 är genomförd – denna gång som ”bakluckeloppis”! Ca 20 medlemmar sålde och alla hade chans att köpa båtprylar samt förtära varmkorv och fika till riktigt bra priser. Vi höll denna gång till i och utanför Svarta Gaveln i Långedrag.


19 mars, Kafékväll – Lars Hässler berättade om sin senaste långsegling

OBS! Denna kväll inledde vi med föredrag redan kl 18.30 och fikade i pausen.

Världsomseglaren Lars Hässler har sedan 1988 praktiskt taget seglat på heltid med betalade besättning i sin 50 fots Bénéteau Océanis, S/Y Jennifer. Han berättade om upplevelser och erfarenheter från sin segling 2010-2012. I stort så seglade man då från Medelhavet via Suezkanalen, Indiska Oceanen, över Stilla Havet och tillbaka västerut till Atlanten. Man besökte bland annat Indien, Taiwan, Kina, Japan, Canada, USA och Sydafrika.


29 januari, Kafékväll – Turkiet Tur och Retur

Lars Olming berättade om en sex år lång seglats med kultur och antikens historia ständigt i tankarna. Tillsammans med Ingegerd Alvbring upplevde de samma hav och hamnar som Odysseus och aposteln Paulus, samma öar som de gamla grekerna, samma stränder som Alexander den store och samma stensatta vägar som de gamla romarna.


27 november 2013, Kafékväll – Att köra båt på Hollands kanaler

Attach:Holland.jpg Δ Δ | Båtfärd på Hollands kanaler Δ

Brita Kratz och Lars Helmer berättade om sina kanalfärder med egen båt i Holland.


13 november 2013, Kafékväll – Att rusta en Amigo 27 och segla ensam till Medelhavet via Skottland.

Lars-Erik Karlsson berättade om hur han förberedde båten (en Amigo 27) och sig själv samt genomförde en etappvis seglats som varade i flera år. Han beskrev både sin seglats och hur han förstärkte båten och konstruerade och byggde ett vindroder som hjälpte honom att klara långa etapper ensam.

Attach:klubb.jpg Δ Δ|Amigo 27 Δ


23 oktober 2013, Kafékväll – Båtjuridik. Att köpa, sälja, äga och hyra båt

Lars Häller är en kretsmedlem i Trollhättan som är jurist och författare till en bok med samma titel som kvällens tema. Han skulle dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter och svara på våra frågor, men tyvärr blev han förhindrad att komma så det blev "mässfall" den gången.


18 september 2013, Butiksbesök– Hösterbjudande hos SeaSea Båttillbehör Långedrag

SeaSea bjöd på kaffe & smörgås samt förstås frikostiga rabatter!


20 april 2013 - Prylbytardag

Klubbmästeriets sista aktivitet våren 2013 är genomförd! Drygt 25 medlemmar sålde och alla hade chans att köpa båtprylar samt förtära varmkorv och fika till riktigt bra priser. Vi höll denna gång till i gymnastiksalen, Nya Varvet (bortom Ruckmans restaurang).


3 april 2013 - kafékväll i samverkan med Qvinna Ombord - Vad gör man när olyckan är framme ombord?

Det är lätt hänt att bränna sig på ett löpande fall eller skot, klämma sig eller till och med stuka eller bryta något. Anette & Lennart Sandstedt som är sjuksköterska respektive läkare, delade med sig om vad som är lämpligt att göra och inte göra, när olyckan är framme och hjälpen inte finns så nära.


20 mars 2013 - butiksbesök - Viking Yachting

Vid besöket visade butikens personal upp både nyheter och välkända tillbehör. Ett antal klubbmedlemmar tog del av både information, fika och sänkta mässpriser!


13 mars 2013 – Medelhavet tur och retur på sju månader

Angelica Jansson och hennes sambo Andreas Johansson berättade om hur de seglade med sina två barn (6 och 8 år gamla) under sommarhalvåret 2012 i en modern 31-fots båt till Medelhavet och tillbaka igen. Den första delen av resan gick via kanaler och floder medan hemresan delvis gjordes med hjälp av lastbil och tåg. I Medelhavet besökte man Frankrike, Italien, Grekland, Kroatien och Slovenien. För varje viktigare etapp eller land sammanfattade de sina erfarenheter, se bildspelet som länkas här nedan!

Attach:rsz_klubb_vulkan.jpg Δ Δ | Stromboli Δ

Här är en länk till en komprimerad version av bildspelet! Δ


30 januari 2013 - Ta sig ett dopp vid Nordkap går utmärkt

Vi fick hänga med på Barbro & Tommy Carlssons resa tur och retur till Nordkap. Från maj till augusti 2012 gjorde de den långa turen utmed hela norska kusten. Strandhugg på ställen ”man inte kunde tro att någon kunde bo”, klättrade upp på Svartisen och seglade in i vackra Trollfjorden. Stångades med vågor på Loppehavet och rundade Nordkap på midsommardagen i stilla vind och solsken.


Hur sköter jag min båttoalett?

Under Anders Meitons presentation den 28 november 2012 talade han om tankmätare, problem med septiktanksmätare och hur man bör tänka när man ska bygga om sin tank för tömningsförbudet.

Klicka på länken nedan så får du tillgång till information som fanns med på mötet.

Länk till FM Marin

I övrigt, se alla aktiviteter under rubriken "På gång".


Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2016-04-20 12:23.

Visad: 847 gånger.