Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

(redirected from Klubb.Aktiviteter)

Aktiviteter

Datum passerat - 2016-01-27 - Jorden runt med S/Y Ambika

Just hemkomna efter fem års segling jorden runt med sin Beneteau Oceanis, kommer stockholmsparet Erja och Lars Ödmark och berättar om sin segling. Presentationen, med många bilder, handlar om erfarenheter, glädjen och utmaningar på deras livs äventyr.

 • Tid: Onsdagen den 27 januari kl 18:30.
 • Plats: SXK-V:s lokaler, Talattagatan 24 i Långedrag
 • Pris: 100 kronor, inkl. fika. Betalning till vårt Plusgiro 42 01 92-7 i samband med anmälan.

Anmälan Jorden runt med Ambika

Välkomna!

Klubbmästeriet


2016-02-24 - Med två barn, en pappa och S/Y Matilda på äventyr till Azorerna

Våren 2015 gav sig familjen Rydbo, bestående av pappa Marcus samt döttrarna Moa 13 år och Mathilda 10 år, iväg på en segling till Madeira, Azorerna och Skottland. Resan startade i Norra Spanien första maj och avslutades i Göteborg 4 månader senare. Ursprungligen planerade familjen att segla till Amazonasfloden i Sydamerika men för drygt två år sedan så gick barnens mamma bort i cancer och resan fick ställas in. Efter mycket funderade bestämde sig ändå familjen för att göra en längre segling fast att då hålla sig i Europa och begränsa den till sommarhalvåret. Nu kommer Marcus Rydbo och berättar om familjens äventyr och om hur det är att som ensam förälder långsegla med barn. Resan kunde följas på SVT:s Lilla Aktuellt där Moa gjorde en videodagbok samt i Lilla Aktuellt Special.

 • Tid: Onsdagen den 24 februari kl 18:30.
 • Plats: SXK-V:s lokaler, Talattagatan 24 i Långedrag
 • Pris: 100 kronor, inkl. fika. Betalning till vårt Plusgiro 42 01 92-7 i samband med anmälan.

Anmälan Med två barn, en pappa och S/Y Matilda på äventyr till Azorerna

Välkomna!

Klubbmästeriet


2016-03-16 - Skandinavien runt via ryska kanaler och Svalbard

Lars Hässler har sedan 1988 praktiskt taget seglat på heltid med betalade besättning i sin 50 fots Bénéteau Océanis, S/Y Jennifer. Han berättar nu om upplevelser och erfarenheter från sin segling sommaren 2015. I stort så seglade (och körde) man delvis tillsammans med ett halvdussin andra SXK-båtar motsols runt Skandinavien. Man gick genom Ryssland upp till Vita Havet och Archangelsk. Sedan seglade man vidare till bland annat Kirkenäs, Svalbard och fortsatte via norska västkusten runt Sydsverige och åter till Stockholm.

 • Tid: Onsdagen den 16 mars kl 18:30.
 • Plats: SXK-V:s lokaler, Talattagatan 24 i Långedrag
 • Pris: 100 kronor, inkl. fika. Betalning till vårt Plusgiro 42 01 92-7 i samband med anmälan.

Anmälan Skandinavien runt via ryska kanaler och Svalbard

Välkomna!

Klubbmästeriet


2016-04-06 - Segling i hårt väder

ARRANGEMANGET ÄR FULLBOKAT

Bengt Falkenberg (från Albatross Segel) berättar om segling i hårt väder. Det handlar om hur man förbereder sig, sin besättning samt båt för att segla så säkert och bekvämt som möjligt när det blåser hårt. Bengt pratar om vad man bör ha för utrustning på båt och besättning. Detta föredrag har Bengt tagit fram när han föreläst för de som går ISAF Offshore Personal Safety Course. Det är en kurs som 1/3 del av besättningen i en båt måste ha genomfört för att få segla t ex Fastnet Race m.m.

Föredraget tar ca 3,5 timmar med fikapaus efter halva tiden.

Vi planerar att ha denna kafékväll i Albatross Segels lokal (loftet), men om det blir fler än 35 intresserade försöker vi ordna en större lokal.

 • Tid: Onsdagen den 6 april kl 18:00. OBS! Tiden
 • Plats: Albatross segels lokal
 • Pris: 100 kronor, inkl. fika. Betalning till vårt Plusgiro 42 01 92-7 i samband med anmälan.

Anmälan till kölista Segling i hårt väder

Välkomna!

Klubbmästeriet


2016-04-13 - Butiksbesök Viking Yachting

Den kvällen öppnar butiken exklusivt för SXK-V och visar upp både nyheter och ordinarie sortiment. Det kommer att finnas goda möjligheter både att få svar på frågor och att göra fynd bland det stora utbudet i butiken.

Ingen avgift, men anmälan till kansliet krävs då antalet platser är begränsat!

 • Tid: Onsdagen den 13 april kl 18:30.
 • Plats: Viking Yachting

Anmälan Butiksbesök Viking Yachting

Välkomna!

Klubbmästeriet


2016-04-23 - Prylbytardag

Mer information kommer.


23 september - Butiksbesök Hjertmans


25 april 2015 - Prylbytardag

Klubbmästeriets sista aktivitet våren 2015 är genomförd – även denna gång som ”bakluckeloppis”! Ca 20 medlemmar sålde och alla hade chans att köpa båtprylar samt förtära varmkorv och fika till riktigt bra priser. Vi höll denna gång till i och utanför Svarta Gaveln i Långedrag.


8 april - Butiksbesök SeaSea i Långedrag


25 mars, Kafékväll – Från Västerhav till Östersjö

Annethe och Inge Andersson berättade och visade bilder från sin seglats till Tyskland, Polen, Baltikum och Finland sommaren 2014. Del av seglatsen omfattade även Rikseskadern till Tallin.


28 januari, Kafékväll – Segling i Medelhavet - information och tips

Göran Lindqvist från Medelhavsseglarna berättade om hur det är att segla i dessa klassiska vatten. Vi fick bland annat höra om skillnaderna mellan olika länder/regioner samt hur det är att hyra båt och vad man ska tänka på i samband med detta.


26 november, Kafékväll – Segling jorden runt med Albatross

Carl-Erik Andersson och Janne Larsson, ingenjörerna, seglarna och medförfattarna till boken ”Segla med Albatross” kom till oss och visade bilder och berättade om sitt fantastiska äventyr. De var totalt okunniga om segling när de i 50-årsåldern bestämde sig för att segla jorden runt! Det blev ett projekt med omfattade planering och noggranna förberedelser innan de efter flera år kunde kasta loss för sin treåriga seglats. En seglats fylld av många spännande möten och äventyr som också beskrivs i boken. Deras äventyr är också beskriven i en nyutgiven engelsk bok "Brave or Stupid". Båda böckerna kan köpas på kansliet!


15 oktober, Kafékväll - Digital navigation och test av kartografi

Vår digitala utrustning för navigation uppfyller inte alltid den noggrannhet vi önskar. Denniz Corsman från Alandia berättade om deras tester av i första hand plotters och dess kartografi men även av flytvästar, linor och vinchar.

En viktig erfarenhet var att grenband är väsentligt för att en flytväst skall vara säker!


17 september, Butiksbesök – Viking Yachting


20 april 2014 - Prylbytardag

Klubbmästeriets sista aktivitet våren 2014 är genomförd – denna gång som ”bakluckeloppis”! Ca 20 medlemmar sålde och alla hade chans att köpa båtprylar samt förtära varmkorv och fika till riktigt bra priser. Vi höll denna gång till i och utanför Svarta Gaveln i Långedrag.


19 mars, Kafékväll – Lars Hässler berättade om sin senaste långsegling

OBS! Denna kväll inledde vi med föredrag redan kl 18.30 och fikade i pausen.

Världsomseglaren Lars Hässler har sedan 1988 praktiskt taget seglat på heltid med betalade besättning i sin 50 fots Bénéteau Océanis, S/Y Jennifer. Han berättade om upplevelser och erfarenheter från sin segling 2010-2012. I stort så seglade man då från Medelhavet via Suezkanalen, Indiska Oceanen, över Stilla Havet och tillbaka västerut till Atlanten. Man besökte bland annat Indien, Taiwan, Kina, Japan, Canada, USA och Sydafrika.


29 januari, Kafékväll – Turkiet Tur och Retur

Lars Olming berättade om en sex år lång seglats med kultur och antikens historia ständigt i tankarna. Tillsammans med Ingegerd Alvbring upplevde de samma hav och hamnar som Odysseus och aposteln Paulus, samma öar som de gamla grekerna, samma stränder som Alexander den store och samma stensatta vägar som de gamla romarna.


27 november 2013, Kafékväll – Att köra båt på Hollands kanaler

Attach:Holland.jpg Δ Δ | Båtfärd på Hollands kanaler Δ

Brita Kratz och Lars Helmer berättade om sina kanalfärder med egen båt i Holland.


13 november 2013, Kafékväll – Att rusta en Amigo 27 och segla ensam till Medelhavet via Skottland.

Lars-Erik Karlsson berättade om hur han förberedde båten (en Amigo 27) och sig själv samt genomförde en etappvis seglats som varade i flera år. Han beskrev både sin seglats och hur han förstärkte båten och konstruerade och byggde ett vindroder som hjälpte honom att klara långa etapper ensam.

Attach:klubb.jpg Δ Δ|Amigo 27 Δ


23 oktober 2013, Kafékväll – Båtjuridik. Att köpa, sälja, äga och hyra båt

Lars Häller är en kretsmedlem i Trollhättan som är jurist och författare till en bok med samma titel som kvällens tema. Han skulle dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter och svara på våra frågor, men tyvärr blev han förhindrad att komma så det blev "mässfall" den gången.


18 september 2013, Butiksbesök– Hösterbjudande hos SeaSea Båttillbehör Långedrag

SeaSea bjöd på kaffe & smörgås samt förstås frikostiga rabatter!


20 april 2013 - Prylbytardag

Klubbmästeriets sista aktivitet våren 2013 är genomförd! Drygt 25 medlemmar sålde och alla hade chans att köpa båtprylar samt förtära varmkorv och fika till riktigt bra priser. Vi höll denna gång till i gymnastiksalen, Nya Varvet (bortom Ruckmans restaurang).


3 april 2013 - kafékväll i samverkan med Qvinna Ombord - Vad gör man när olyckan är framme ombord?

Det är lätt hänt att bränna sig på ett löpande fall eller skot, klämma sig eller till och med stuka eller bryta något. Anette & Lennart Sandstedt som är sjuksköterska respektive läkare, delade med sig om vad som är lämpligt att göra och inte göra, när olyckan är framme och hjälpen inte finns så nära.


20 mars 2013 - butiksbesök - Viking Yachting

Vid besöket visade butikens personal upp både nyheter och välkända tillbehör. Ett antal klubbmedlemmar tog del av både information, fika och sänkta mässpriser!


13 mars 2013 – Medelhavet tur och retur på sju månader

Angelica Jansson och hennes sambo Andreas Johansson berättade om hur de seglade med sina två barn (6 och 8 år gamla) under sommarhalvåret 2012 i en modern 31-fots båt till Medelhavet och tillbaka igen. Den första delen av resan gick via kanaler och floder medan hemresan delvis gjordes med hjälp av lastbil och tåg. I Medelhavet besökte man Frankrike, Italien, Grekland, Kroatien och Slovenien. För varje viktigare etapp eller land sammanfattade de sina erfarenheter, se bildspelet som länkas här nedan!

Attach:rsz_klubb_vulkan.jpg Δ Δ | Stromboli Δ

Här är en länk till en komprimerad version av bildspelet! Δ


30 januari 2013 - Ta sig ett dopp vid Nordkap går utmärkt

Vi fick hänga med på Barbro & Tommy Carlssons resa tur och retur till Nordkap. Från maj till augusti 2012 gjorde de den långa turen utmed hela norska kusten. Strandhugg på ställen ”man inte kunde tro att någon kunde bo”, klättrade upp på Svartisen och seglade in i vackra Trollfjorden. Stångades med vågor på Loppehavet och rundade Nordkap på midsommardagen i stilla vind och solsken.


Hur sköter jag min båttoalett?

Under Anders Meitons presentation den 28 november 2012 talade han om tankmätare, problem med septiktanksmätare och hur man bör tänka när man ska bygga om sin tank för tömningsförbudet.

Klicka på länken nedan så får du tillgång till information som fanns med på mötet.

Länk till FM Marin

I övrigt, se alla aktiviteter under rubriken "På gång".


Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2016-02-05 11:50.

Visad: 279 gånger.