Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

(redirected from Arrangemang.Arrangemang)

Arrangemang

Förutom våra utbildningar och eskadrar så arrangerar vi också en stor mängd föredrag och andra arrangemang inom ett stort antal områden.

Välkomna!


Eskader Vänern runt

start 7 juli 2017

Välkomna att följa med oss på en eskader runt Vänern. Tillsammans tar vi oss ut på Sveriges största insjö, med sina fina klubbhamnar med bastubad och grillning. Denna fantastiska sjö med över 22 000 öar

[ Läs mer här. ]

Tillfartseskader till Nexö-Bornholm

7-ca 21 juli 2017

Rikseskadern går i år till Nexö på Bornholm. Att segla till Bornholm ger inte så många valmöjligheter, om man vill segla den kortaste vägen. Tanken är att vi skall vara framme i Nexö till vecka 29. Detaljer saknas fortfarande och kommer i slutet av januari. Vi kommer som vanligt att tillsammans försöka skapa en färdplan, som alla blir delaktiga att utveckla. Vi tänker oss en samling på Anholt runt 7/7 – 8/7 för att sedan ta oss ner i Öresund med ett första stopp i Gilleleje. Därefter bestämmer vi lämpliga hamnar i Öresund och tar oss sedan genom Falsterbokanalen till Ystad. Därefter blir det förslagsvis Tejn eller någon annan trevlig hamn på Bornholm. Sedan är det ju inte så långt till Nexö, där vi får njuta av sociala aktiviteter och träffa många kryssarklubbare från hela Sverige.

[ Läs mer här. ]

Eskader till Flensburg (preliminär plan)

9-23 juli 2017

Trivseleskader av vuxenkaraktär där vi planerar att samlas på Läsö Vesterö söndag em. Startar med några etapper efter Jyllands östkust, sedan ner genom Lilla Bält, in genom Als fjord och sedan in till Flensburg där vi avslutar eskadern. Det blir tid för några vilodagar på intressanta ställen och gemensamma aktiviteter i hamnarna. Kan även bli någon ankring i naturhamn. Den slutliga färdplanen fastställs på förträffen innan eskadern. Längd ca 200 Nm.

[ Läs mer här. ]

Motorbåtseskader till Bornholm

11-ca 21 juli 2017

Följ med på̊ en eskader till pittoreska Bornholm och anslut till Rikseskadern som samlas i Nexö från 17/7. Det blir en lång etapp över Kattegatt men sedan tar vi det lite lugnare. Eskadersamling blir i Bua, preliminärt tisdag den 11 juli.

[ Läs mer här. ]

Eskader till Bornholm och Polen

12-29 juli 2017

Denna eskader är tänkt att gå snabbt till Bornholm, med ett fåtal långa etapper. Resan till Bornholm blir något av transportsegling. Vi startar i Torekov och tar oss till Bornholm på två eller tre långa dagar. Efter Rikseskadern i Nexø fortsätter vi i ett makligare tempo till Polen, med stopp i bland annat Kolberg och Stettin. Sedan går vi den inre vägen via Peenemünde till Rügen, innan vi avslutar i Stralsund.

Föreslagen rutt till Bornholm: Samling i Torekov onsdag 12/7, därefter Falsterbokanalen/Höllviken, Ystad, Allinge, Svaneke och Nexö. Man kan tänka sig att slopa Ystad. Sträckan Falsterbo – Allinge är då cirka 65 M.

[ Läs mer här. ]

Eskader till Sörlandet 2

12-26 juli 2017

Det har blivit en dubbleringseskader! Följ med på eskader till norska Sörlandet via Limfjorden. Vi kommer att starta på Västerö, Läsö och sedan ta oss genom Limfjorden ut till Thyborön. Det kommer att bli ett par stopp i fjorden varav en cykeldag på ön Fur som är Limfjordens vackraste ö med molerklinter/branter i norr och gräsbevuxna stränder i söder. Från Thyborön tar vi en längre dagsetapp över till Mandal som ligger i sydligaste delen av Sörlandet i Norge. Därefter blir det kortare dagsetapper norrut efter kusten. Det blir också några liggedagar för att slutligen avsluta i Kragerö.

[ Läs mer här. ]

Eskader till Sörlandet

14-27 juli 2017

Följ med på eskader till norska Sörlandet via Limfjorden. Vi kommer att starta i Hals vid Limfjordens östra mynning för att sedan ta oss genom fjorden ut till Thyborön. Det kommer att bli ett par stopp i fjorden varav en cykeldag på ön Fur som är Limfjordens vackraste ö med molerklinter/branter i norr och gräsbevuxna stränder i söder. Från Thyborön tar vi en längre dagsetapp över till Mandal som ligger i sydligaste delen av Sörlandet i Norge. Därefter blir det kortare dagsetapper norrut efter kusten. Det blir också några liggedagar för att slutligen avsluta i Kragerö. Vi samlas till planeringskväll under våren för att gemensamt fastställa en mer detaljerad rutt. Vi ser gärna att det blir så blandade åldrar som möjligt.

[ Läs mer här. ]

Familjeeskader med segling mellan krabbfiske och glasskiosken

16-23 juli 2017

Vi samlas i Mollösund söndag den 16 juli och seglar i en vecka (söndag-söndag). En eskader som lämpar sig för barnfamiljer med lite mindre barn som är upp till och med lågstadieålder men vi är självklart flexibla. Vi seglar norr ut med kortare dagsetapper och tid för mycket krabbfiske, bad och att utforska öarna vi kommer till. Ett av målen blir Stora Kornö där vi kommer besöka grottor, klappa fåren och kanske utforska gamla militärstigar på öns södra sida. Vi siktar på naturhamnar och mindre kustsamhällen, gärna med en kiosk och sandstrand.

[ Läs mer här. ]

Kustkultur, Bohuslän och Hvaler

14-26 augusti 2017

Med start på Hönö Klåva går vi med korta etapper genom Bohuslän upp mot Hvaleröarna och Fredrikstad, som är målet. På vägen kommer vi att besöka större och mindre hamnar. I de flesta hamnarna räknar vi med att ha möjligheter att studera något som är utmärkande för orten eller regionen, som exempelvis båtbyggeri, fiske, stenhuggeri eller naturen. Exakt rutt och aktiviteter är ännu inte beslutat men att höra om fiske och fiskareliv på Hönö, uppleva ljudet av tändkulemotorer i Lysekil, se båtbyggeri i Lilla Kålvik och fördjupa oss i havsmiljön på Tjärnö är några exempel. Tillsammans med deltagarna fastställer vi detaljplanen under förträffen.

[ Läs mer här. ]

2017-08-19 - Skaldjursknyt på Rörö

Alla är hjärtligt välkomna till Rörö gästhamn den 19 augusti, såväl motorbåt som segelbåt (även de utan båt) för Skaldjursknyt.

Vi samlas i hamnen vid 15-tiden för trevlig aktivitet följt av Skaldjursknyt kl. 18:00 i ”Baracken”.

[ Läs mer här. ]

2017-08-25 - Sensommareskader med kräftskiva 25-27 aug

Sensommareskader med kräftskiva!

På årets sista eskader dukar vi upp till kräftskiva någon av kvällarna. Vart vi seglar bestäms av skepparna och vädret

[ Läs mer här. ]

Sensommareskader med Solisterna

25-27 augusti 2017

På årets sista eskader dukar vi upp till kräftskiva någon av kvällarna. Vart vi seglar bestäms av skepparna och vädret

[ Läs mer här. ]

2017-09-01 - 24-timmars: Höstseglingen

Start 18:00 på eftermiddagen, segling i skymningen, under natten, i gryningen och under dagen. Målgång sker 18:00 på eftermiddagen dagen därpå. Vill man segla flera dygn eller bara 12-timmar går det också bra!

Höstseglingen är ofta lite mörkare, men varmare, än vårseglingen. För de som vill så kan man gå i mål på Klädesholmen och äta en gemensam middag på Restaurang Kylen och där utbyta erfarenheter med andra 24-timmars seglare.

[ Läs mer här. ]

2017-10-11 - Solistträff

11 oktober är det dags för årets sista Solistträff. Det blir en träff med återblickar på årets eskadrar och förhoppningsvis någon intressant föreläsare.

 • Tid: Onsdagen den 11 oktober kl 18:30.
 • Plats: SXK-V:s lokaler, Talattagatan 24 i Långedrag
 • Pris: 100 inkl. fika. Betalning till vårt Plusgiro 42 01 92-7 i samband med anmälan.

[ Läs mer här. ]

2017-11-08 - 24-timmars: Höstträff

På höstträffen summerar vi årets seglingar, diskuterar regler och informerar om nyheter.

I år kommer Peter Gustafsson (blur.se) och pratar om långsegling.

[ Läs mer här. ]

2017-12-02 - 24-timmars: Vinterseglingen

Årets kallaste (coolaste?) segling utan konkurrens! Start 06:00 på morgonen i mörker, segling i strålande vinterväder, målgång 18:00 på kvällen i mörker.

Läs mer här.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-06-15 - Segling för daglediga 15-18 juni

Alla båtar följs åt under veckan. Målet bestäms varje morgon av alla deltagarna gemensamt beroende på väder och vind.

Inriktningen är att segla och umgås på kvällarna under fyra dagar dvs t.o.m söndag 18 juni.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-01-18 - Snabb eller långsam?
Styv eller vek? Sjösäker?

Segelbåtens prestanda kan bedömas med hjälp av ett antal nyckeltal och parametrar som oftast är tillgängliga på websidor och i broschyrer. Professor Lars Larsson från Chalmers förklarar i detta föredrag vilka parametrar som är viktiga och hur man använder dessa, för att bedöma en båts egenskaper. Lars är en av författarna till boken ”Principles of Yacht Design”, som är världens mest kända bok om segelbåtskonstruktion.

 • Tid: Måndagen den 18 januari kl 18:30.
 • Plats: SXK-V:s lokaler, Talattagatan 24 i Långedrag

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-01-20 - Eskaderpresentationskväll

Kom och upplev 2016 års eskaderutbud. Varje eskader presenteras med bilder och information. Ni får en chans att träffa eskaderledarna och se lite av färdplanen.

 • Tid: Onsdagen den 20 januari kl 18:30.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-01-27 - Jorden runt med S/Y Ambika

Just hemkomna efter fem års segling jorden runt med sin Beneteau Oceanis, kommer stockholmsparet Erja och Lars Ödmark och berättar om sin segling. Presentationen, med många bilder, handlar om erfarenheter, glädjen och utmaningar på deras livs äventyr.

 • Tid: Onsdagen den 27 januari kl 18:30.
 • Plats: SXK-V:s lokaler, Talattagatan 24 i Långedrag

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-02-16 - På kryss med Taube

LUNCHEN ÄR FULLBOKAD, PLATSER FINNS TILL FÖREDRAGET

David Anthin och Martin Bagge seglade sommaren 2015 längs Bohuskusten med kostern ”Flory”. De gjorde strandhugg på olika platser och uppträdde med musik, sång och tal med anknytning till Evert Taube och hans västkustdiktning. De kommer till oss med ett urval från turnén i somras och förstås också med många berättelser från seglingen.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-03-23 - På- och avmasting

FULLBOKAT

Vi går igenom förberedelser innan vi mastar vår båt, samt hur vi genomför proceduren på lättaste sätt. Mastningens orosmoment eliminerar vi genom att skaffa oss kunskaper om vad som vanligtvis strular. Målet med kvällen är att vi skall gå hem stärkta i vår övertygelse att mastningen inte är något att vara orolig för utan att det skall vara en trevlig stund vid säsongens inledning.

 • Tid: Onsdagen den 23 mars kl 18:30

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-04-06 - Segling i hårt väder

FULLBOKAT

Fördraget kommer att hållas på Restaurang Mat & Potatis som ligger i samma kvarter som Albatross Segel. Adressen till restaurangen är: Backabergögata 18, Hisings Backa.

Bengt Falkenberg (från Albatross Segel) berättar om segling i hårt väder. Det handlar om hur man förbereder sig, sin besättning samt båt för att segla så säkert och bekvämt som möjligt när det blåser hårt. Bengt pratar om vad man bör ha för utrustning på båt och besättning. Detta föredrag har Bengt tagit fram när han föreläst för de som går ISAF Offshore Personal Safety Course. Det är en kurs som 1/3 del av besättningen i en båt måste ha genomfört för att få segla t ex Fastnet Race m.m.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-04-11 - Träff för nya medlemmar

Vi kommer denna kväll att ha en träff för nya medlemmar, självklart är även gamla medlemmar välkomna. Våra funktionärer kommer att finnas på plats och berätta om vår verksamhet. Under kvällen kommer det att serveras kaffe/the och smörgås.

 • Tid: Måndagen den 11 april kl 18:00.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-04-12 - Hon seglade med Volvo Ocean Race

Anna-Lena Elled från Search Magazine deltog i Volvo Ocean Race 2014-2015 som reporter på SCA-båten. Hennes uppgift ombord var att till media i ord och bild rapportera allt som hände under seglingen. För oss berättar hon om sina äventyr tillsammans med SCA-laget, alltifrån laguttagningarna vid träningsbasen i Puerto Calero ända fram till målgången i Göteborg. Missa inte detta unika tillfälle att få ta del av förberedelserna inför och livet ombord på en av världens tuffaste kappseglingar!.

 • Tid: Tisdagen den 12 april kl 11:00.
 • Plats: SXK-V:s lokaler, Talattagatan 24 i Långedrag

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-11-02 - Ofritt vatten, spelet om nordiska Folkbåten krigsåret 1941

Attach:Klubbmasteri-kommitteen/Aktiviteter/Folkbåt.jpg Δ Δ ”Jag tycker att vi skall instifta en nordisk folkbåt, oöm och praktiskt inredd, så att den kan bli ett slags flytande sommarstuga. Framför allt bör den vara sjösäker.”, skrev Sven Salén till Skandinaviska Seglarförbundet 1940. Så inleds den något intrikata historien om Folkbåten. Tomas Svensson i Mölle har forskat och beskriver sina resultat i ett intressant föredrag.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-11-02 - Teknisk träff - flytvästar

Arrangemanget är fullbokat, se 11 januari.

Kryssarklubben hjälper dig att göra din uppblåsbara flytväst säker genom montering av säkring och kontroll av flytväst.

Sedan en tid tillbaka är det känt att gaspatronen i Baltics flytvästar, och ev. även andra med samma utlösningsmekanism, kan lossna. Baltic har tagit fram en säkring för detta och ett verktyg för montering. Det är viktigt att få säkringen monterad, en väst med lös patron fungerar inte.

[ Läs mer här. ]

2016-11-03 - Teknisk träff - Studiebesök hos Öckerö Bil & Båtlack

Arrangemanget är fullbokat

Företaget gör om- och nylackeringar av hela båtar liksom bara delvisa omlackeringar. Man lackerar inte längre bilar som namnet antyder. Man använder olika typer av färger beroende på vad som skall lackas. Efter lackering får man en yta som står emot sol och hav på ett helt annat sätt än gelcoat. Vaxning och polering blir ett minne blott. Företaget gör också större och mindre ombyggnader t.ex. förlängning av akterspeglar. Vi får se anläggningen och pågående projekt. Reparationsmetoder , lackprocesser och material presenteras. Se hemsidan: Yachtpaint

Tid: Torsdagen den 3 november kl 18.00.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-11-23 - Årsmöte

Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen

Kallar härmed till kretsens 67:e årsmöte onsdagen den 23 november 2015 kl. 18:30 på Talattagatan 24 i Långedrag. Verksamhetsberättelse för Västkustkretsen samt Seglarskolan finns på kretsens kansli från och med den 16 november.

I samband med årsmötet kommer Inge Andersson från Eskader/Långfärdskommittén att prata om sina seglingar i polska farvatten.

Västkustkretsen bjuder på fika från kl. 18:00. För att kunna beräkna fika är vi tacksamma om ni anmäler er till kansliet via länken nedan eller telefon 031-69 00 69.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-11-30 - Seglingar runt Shetland, Färöarna, Orkney, Yttre Hebriderna och St Kilda

Fulltecknat, kölista finns

Barbro och Tommy Carlsson har seglat sina Malöbåtar i de vackra och utmanande vattnen runt Shetland under många somrar. Barbro presenterar årets äventyr så här: ”Efter många år runt Shetland bestämde vi oss för en tur upp till Färöarna, tillbaka till Orkney, Yttre Hebriderna och ett ankardygn på St Kilda. Vi fick några vänner med oss och en regnig kall, blåsig, dimmig men upplevelserik segling. Vädret hade en gråton, bilderna likaså. De visar ändå hur fantastiska vyerna är. Kom och dela det med oss!”

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-12-07 - Julbordslunch med sång och musik

Vi tar vi tåg istället för båt till årets Jullunch!

Mellan Göteborg och Alingsås ligger stationen Norsesund. Årets jullunch avnjuter vi i Norsesund på Restaurangen i den gamla stationsbyggnaden som ligger alldeles vid Sävelången.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2016-12-07 - Teknisk träff - flytvästar Fullbokat, kölista finns

Kryssarklubben hjälper dig att göra din uppblåsbara flytväst säker genom montering av säkring och kontroll av flytväst.

Sedan en tid tillbaka är det känt att gaspatronen i Baltics flytvästar, och ev. även andra med samma utlösningsmekanism, kan lossna. Baltic har tagit fram en säkring för detta och ett verktyg för montering. Det är viktigt att få säkringen monterad, en väst med lös patron fungerar inte.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-01-11 - Teknisk träff - flytvästar kl 16:00

Kryssarklubben hjälper dig att göra din uppblåsbara flytväst säker genom montering av säkring och kontroll av flytväst.

Sedan en tid tillbaka är det känt att gaspatronen i Baltics flytvästar, och ev. även andra med samma utlösningsmekanism, kan lossna. Baltic har tagit fram en säkring för detta och ett verktyg för montering. Det är viktigt att få säkringen monterad, en väst med lös patron fungerar inte.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-01-23 - Eskader/Långfärdskommittén inbjuder till en presentationskväll om kommande eskadrar 2017.

Varje eskader presenteras ca 5 – 7 min av eskaderledarna. Passa på att få träffa eskaderledarna, titta på tänkta färdplaner, prata eskader, etc. Vi kör presentationerna en stund, sedan fikar vi och snackar lite eskader. Därefter pågår presentationerna fram till ca kl. 21:00

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-01-24 - Studiebesök Aston Harald - FULLTECKNAT

Företaget tillverkar M32-katamaranen som seglas i den spektakulära serien kallad ”M32 series”. Serien seglas världen över med en besättning på 4 personer. Tillverkningen sker i en supermodern fabrik belägen på Hönö. Där är man specialiserad på tillverkning av bland annat skrov i kolfiber. Vi får se några färdigbyggda katamaraner samt utrustningen i fabriken där skroven tillverkas och M32orna sätts samman. Se hemsidan: www.astonharaldcomposite.com för mer info.

 • Tid: Tisdagen den 24 januari kl 18.00.
 • Plats: Aston Harald varv, Östra Hamnen 26, Hönö

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-01-25 - MeaDiva - att hitta och bygga sin drömbåt

Tobias Nicander och hans fru Malin ville skaffa en båt som uppfyllde alla deras krav och önskemål. Efter mycket funderande blev det till slut ett halvfabrikat av en Diva 38.2 som färdigställdes hemma i trädgården. Tre år senare sjösattes MeaDiva och jungfruturen på tre månader gick bland annat till Polen och Finland. Vi delar med oss av tankar och erfarenheter kring bygge, teknikval och segling. (www.meadiva.se)

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-01-30 - Miljökväll i Långedrag

Välkomna till en kväll då vi presenterar resultaten från projektet ”Måla mindre” samt ger information om båtbottenfärger.

 • Tid: Måndagen den 30 januari kl 18,30-21,00
 • Plats: Västkustkretsen lokaler, Talattagatan 24 i Långedrag

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-02-01 - Teknisk träff - flytvästar FULLTECKNAD

Kryssarklubben hjälper dig att göra din uppblåsbara flytväst säker genom montering av säkring och kontroll av flytväst.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-02-14 - Seniorlunch - Den vidunderliga Bohuskusten. PLATSER KVAR TILL FÖREDRAGET, LUNCHEN FULLBOKAD

Så heter boken som Anders Hilmersson har skrivit och gett ut. Den innehåller fascinerande bilder och beskrivningar av orter och platser längs kusten från Marstrand till Koster. Anders kommer att i ord och bild berätta om denna unika kust och vad som hänt där i gången tid och hur det är nu.

 • Tid: Tisdagen den 14 februari kl. 11.00

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-02-22 - Segling med Celeste till Lofoten och Svalbard

OBS! Ny lokal hos FUB på Lillatorpsgatan 10 i Örgryte/Delsjön

Bengt Tarre och Jens Bengtström visar bilder och delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser ombord på 65-fotaren Celeste under seglingen från Långedrag till Svalbard via Lofoten.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-02-22 - Studiebesök JRCC med Qvinna ombord

Qvinna ombord bjuder in tjejer/kvinnor till ett studiebesök på JRCC, sjö- och flygräddningscentralen på Käringberget. Välkommen med din anmälan.

 • Tid: Onsdagen den 22 februari 2017 samling kl 18:20
 • Plats: JRCC, Sjö- och flygräddning Käringberget. Samling vid grinden kl 18,20 för gemensamt insläpp

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-03-01 - Teknisk träff - uppblåsbara flytvästar kl 16:00 - FULLTECKNAD

Kryssarklubben hjälper dig att göra din uppblåsbara flytväst säker genom montering av säkring och kontroll av flytväst.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-03-08 - Solistträff

8:e mars är det dags för årets första Solistträff. Vi kommer att presentera förslag om årets eskaderseglingar och ett nytt upplägg för dessa.

Christina Möller kommer att berätta o visa bilder om sitt deltagande i ARC – rallyt 2016 från Gran Canaria till Saint Lucia i Caribien


[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-03-14 - Seniorlunch - Segling jorden runt med s/y Albatross

Carl Erik Andersson och hans kompis Janne Larsson var helt nya som seglare när de i 50-årsåldern bestämde sig för att segla jorden runt. De skaffade båt och lärde sig segla i hemmafarvattnen i Öresund. Efter noggranna förberedelser under flera år kunde de kasta loss för sin treåriga seglats. Det blev en seglats med många äventyr och spännande möten som de beskriver i boken ”Segla med Albatross” en fängslande berättelse om hur två män bestämmer sig för att göra verklighet av sin gemensamma dröm. Detta får vi vara med om då Carl Erik Andersson visar bilder och berättar om sin jordenrunt-seglats för oss.

 • Tid: Tisdagen den 14 mars kl. 11.00
 • Plats: Svarta Gaveln, Talattagatan 24, Långedrag

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-03-14 - Studiebesök Statens Provningsanstalt RISE i Borås - Fulltecknat, kölista finns.

Vi drar sönder knopar och linor! Välkommen på studiebesök på statens provningsanstalt RISE i Borås. Med Inger Meyer på Benns testar vi gamla linor av olika sorter och det grova system som fäster SXKs bojar till bojstenen. Under kvällen testar vi också moderna Dynemalinor och olika typer av knopar. Fika kommer serveras.

 • Tid: Tisdagen den 14 mars kl 18.30.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-03-15 - Ett eskaderäventyr till Helgoland

Välkommen att lyssna till en berättelse om gemenskap och trivsel i ett eskaderäventyr ut på Nordsjön och till Helgoland. Vi får argument för att man faktiskt kan gå långt med motorbåt om man kör förnuftigt och i segelbåtsfart. Börje kommer visa inspirerande sommarbilder från Kattegatt, Kielkanalen, Nordsjön, Elbe och Lübeckerkanal blandat med kurvor runt förbrukning och kostnader för halvplanande båt, en Westfjord 340.

Under kvällen blir det även ett inslag från en av de seglande besättningarna på eskadern och de kommer även visa en kul film från eskadern. Välkomna med!

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-03-20 - Göta kanal - 19 mil - hundratals upplevelser

I Göta kanals inspirationsföreläsning kommer Anna Meyer, Marknadschef på AB Göta kanalbolag, bland annat att berätta om Göta kanals vackra historia, ge tips och råd om kanalresan och informera om det pågående stora renoveringsprojektet Göta kanal 2.0. Under ca en och en halvtimma kommer du få ta del av en bildresa genom Göta kanals historia och farled. Välkommen med på resan!

 • Tid: Måndagen den 20 mars 2017 kl. 18:30
 • Plats: Svarta Gaveln, Talattagatan 24 i Långedrag

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - 2017-03-22 - 24-timmars Informationsträff

Informationsträffen syftar till att informera om och inspirera till 24-timmars segling.

Läs mer här.

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-03-22 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-03-291 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-03-292 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-03-29 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-04-03 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-04-05 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-04-18 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-04-20 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-04-22 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-04-26 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-04-261 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-05-03 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-05-07 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-05-08 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-05-09 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-05-10 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-05-101 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-05-12 lines=8

[ Läs mer här. ]

Eskader.2017-05-12 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-05-15 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-05-17 lines=8

[ Läs mer här. ]

Eskader.2017-05-24 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-05-27 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-05-29 lines=8

[ Läs mer här. ]

Eskader.2017-05-29 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-06-01 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-06-02 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-06-021 lines=8

[ Läs mer här. ]

Eskader.2017-06-02 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-06-03 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-06-07 lines=8

[ Läs mer här. ]

Eskader.2017-06-08 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-06-14 lines=8

[ Läs mer här. ]

Eskader.2017-06-15 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2017-06-25 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-02-03 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-02-24 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-03-02 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-03-09 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-03-15 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-03-16 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-03-23 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-03-30 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-04-13 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-04-131 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-04-23 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-04-27 lines=8

[ Läs mer här. ]

Eskader.2016-05-04 lines=8

[ Läs mer här. ]

Eskader.2016-05-05 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-05-09 lines=8

[ Läs mer här. ]

Arrangemang.2016-05-11 lines=8

[ Läs mer här. ]

Eskader.2016-05-15 lines=8

[ Läs mer här. ]


Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2016-03-21 21:23.
Visad: 23704 gånger.