Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

Rättelser - Det Levande Sjökortet

Hämta SXK Vk DLS 4.0 Rättelser genom att klicka här (uppdaterad 2012-04-26, UFS 2009/245 till 2012/398) Δ.

Observera att rättelserna inte uppdateras längre.

Under 2012 och 2013 har DLS NG (ny generation) sålts av Dansk Sejlunion. DLS NG fanns under 2013 också med svenska sjökort. DLS NG säljs inte längre. http://www.sejlsport.dk/mere/det-levende-soekort

Denna version skall användas om du har DLS 4.0 och innehåller rättelser från Norra Öresund till norska gränsen, sjökort 923-937. ”SXK Vk DLS Rättelser 4.0 2009” görs av SXK Vk Tekniska kommitté. Vi tar inte på oss något ansvar att allt finns med, texten som visas är en kopia av Sjöfartsverkets UFS. Vi kommer för att begränsa mängden data bara att ta med notiser som har betydelse för båtsporten. Dock kommer vrak och annat som kan vara av intresse för fritidsfisket att tas med. Under ikonerna på Vinga kommer löpande information och notiser som inte har en egen ikon att finnas. Dessa är uppräknade och angivna med nummer från UFS. För att få en fullständig information bör UFS läsas, där finns också annan nyttig information om t.ex. sjöfynd mm.

UFS finns att läsa på Sjöfartsverkets hemsida: http://www.sjofartsverket.se/sv/Sjofart/Sjokort/Ufs---Underrattelser-for-sjofarande-/Ufs-haften/

Gamla rättelser kommer att ligga kvar på hemsidan ett tag efter att uppdateringen av rättelsetemat har upphört.

Installation av temat

Ladda hem filen via länken längst upp på sidan. Spara den någonstans. Starta DLS, klicka på inställningar, tema, lägg till, leta upp den sparade filen och klicka på den. Temat installeras, klicka på ikonen på Vinga, där finns löpande information. Du kan om du vill använda ”SXK Vk DLS Rättelser 4.0 2009” som starttema och har då alltid rättelsernas ikoner framme. Dessa kan gömmas genom att högerklicka i kartan.

Observera

Vid installation där redan ”SXK Vk DLS Rättelser 4.0 2009” finns måste detta temat tas bort innan det nya installeras. Kommentarer och synpunkter kan skickas till Ove Thorin ove.thorin@telia.com.

SXK Vk Tekniska kommitté

Ove Thorin


Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2013-12-21 15:17.
Visad: 8428 gånger.